• Home
  • Nieuws
  • Vrijwilliger van de maand mei : Gerda de Jong

Vrijwilliger van de maand mei : Gerda de Jong

17 mei 2022
Vrijwilliger van de maand mei : Gerda de Jong

Alweer 10 jaar is Gerda vrijwilligster bij museum ‘de Burghse Schoole’ in Burgh-Haamstede. Het museum is gevestigd in een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. 

Gerda: “Ik doe het vrijwilligerswerk met heel veel plezier. Mijn taken zijn onder andere het ontvangen van de bezoekers, het verzorgen van de koffie en het bedienen van de kassa. En het één en ander vertellen over het museum aan de bezoekers vind ik ook leuk!’’

Ze voelt zich verbonden met het museum. “Het doet me aan mijn jeugd denken. Mijn opa was namelijk hoofd van de School met de Bijbel in Dinteloord. Je bent als vrijwilliger bij ‘de Burghse Schoole’ onder de mensen en je doet dit vrijwilligerswerk altijd samen met een andere vrijwilliger.’’ Gerda doet nog meer vrijwilligerswerk. Zo is ze actief in de Nieuwe Kerk, bij Fizi en in de Grote Kerk in Veere. 

Bent u enthousiast geworden van het verhaal van Gerda en zou u ook graag vrijwilliger bij de Burghse Schoole willen worden? Stuur dan een e-mail naar info@burghseschoole.nl.

 

Cultuur-Historisch Museum

Het museum de Burghse Schoole is gevestigd in een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten.

De Burghse Schoole is in 1992 geopend als museum. Het museum heeft drie expositieruimten. Allereerst een klaslokaal anno 1920, verder een lokaal voor wisselexposities en een lokaal ingericht met als thema de Karolingische Ringwalburg.

De Ringwalburg is achter het museum gelegen. Het museum toont de cultuur-historische geschiedenis van de Kop van Schouwen. Kijk voor meer informatie op: 

https://burghseschoole.nl/