Vrijwilligers gezocht VluchtelingenWerk Schouwen-Duiveland

Omschrijving vacature

Een vluchteling vergeet zijn eerste vrijwilliger nooit. Het is zijn held. Ook jij kunt een held zijn door je in te zetten voor een vluchteling. Je maakt al verschil met een paar uur per week.
Het leuke is, je krijgt er veel voor terug. Je doet werkervaring op en je leert over andere culturen. Het is goed voor je netwerk en je kunt ontdekken waar je goed in bent of wat bij je past.
VluchtelingenWerk locatie Schouwen-Duiveland is op zoek naar diverse vrijwilligers (m/v) voor de begeleiding aan vluchtelingen in onze gemeente
Vluchtelingen zijn een bijzondere doelgroep. Ze zijn losgerukt van hun leven, hebben familie en vrienden achter moeten laten en zijn vaak getraumatiseerd. Wanneer vluchtelingen na hun vergunningverlening in de gemeente komen wonen zijn ze nog maar kort in Nederland. Ze krijgen te maken met ingewikkelde regelgeving en hebben een extra taalbarrière. Om er voor te zorgen dat deze vluchtelingen een goede start krijgen in Nederland, worden ze bijgestaan door de vrijwilligers van VluchtelingenWerk.
Werkzaamheden van deze vrijwilligers bestaan onder andere uit: wegwijs maken van vluchtelingen in hun nieuwe omgeving, aanmelden bij verschillende instanties zoals huisarts, tandarts en school en huisbezoeken om te kijken hoe het de gezinnen vergaat.

Wij hebben op dit moment meerdere functies openstaan voor zowel vrijwilligers als stagiaires. Zie https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vluchtelingenwerk-schouwen-duiveland .

Ook staan we open voor iedereen die zich op een andere manier zou willen inzetten voor de vluchtelingen op ons eiland. Neem contact op met teamleidster Ester Wisse voor meer informatie. ewisse@vluchtelingenwerk.nl

Eigenschappen

-afhankelijk van de functie maar minimaal:

- Affiniteit met de doelgroep
- Computervaardigheden
- Zelfstandig en in teamverband kunnen werken en kunnen communiceren

Locatie

Schouwen-Duiveland

Werkdagen en -uren

In overleg (4-8 uur per week)

Beschikbare plaatsen

1 plaats

Aanmelden