gastvrouw/gastheer Stichting Vier het Leven

Omschrijving vacature

Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater-, museum- en concertbezoeken voor ouderen (vanaf 65 jaar).
Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten vaak alleen thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar theater, film en concert. Wij nemen de drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan. De kracht van Vier het Leven zit in de persoonlijke aanpak en aandacht.
Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door vrijwilligers. Zij zijn zelf cultuurliefhebbers en bieden de ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen te kunnen genieten. Samen helpen we ouderen weer op weg naar nieuwe belevenissen. Om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Immers, wie meedoet blijft meetellen. Vier het Leven is voor haar initiatief in Schouwen Duiveland op zoek naar representatieve vrijwilligers die zich overdag en/of ’s avonds willen inzetten om volwassenen van 65+ een heerlijke middag/avond uit te bezorgen. De vrijwilliger vindt het oprecht leuk om iets voor ouderen te betekenen.
Contactinformatie: Wilt u iets goeds doen en genieten van een heerlijke middag of avond uit en voldoet u aan de functieomschrijving, meld u dan aan als Vier het Leven vrijwilliger per mail naar de regiocoördinator Zeeland: jolanda@4hetleven.nl. De regiocoördinator neemt dan zo gauw mogelijk contact met u op.Eigenschappen

Voor de begeleiding van onze oudere gasten dient u de beschikking te hebben over een 5-deurs auto met inzittendenverzekering. De vrijwilligers dienen affiniteit te hebben met ouderen, liefde voor cultuur, een flexibele instelling en een zelfstandige stressbestendige werkhouding.

Locatie

Schouwen-Duiveland

Werkdagen en -uren

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en in overleg (in overleg uur per week)

Beschikbare plaatsen

4 plaatsen

Aanmelden