Algemeen vrijwilliger in het Odensehuis

Omschrijving vacature

Het Odensehuis Schouwen-Duiveland is een vrijwilligers organisatie, die zich richt op mensen met beginnende dementie, partners, familie en buurtgenoten. Deze bezoekers vormen de basis. Eigen regie en eigen mogelijkheden staan hoog in het vaandel.
Respect en keuzevrijheid zijn belangrijke uitgangspunten. Bezoekers vormen het uitgangspunt voor alles wat in het Odensehuis gebeurt. Zij zijn de primaire “eigenaren” van het Odensehuis.
Een informeel inloophuis, los van de formele zorgketen en los van formele regelingen bestaat bij de gratie van enthousiaste mensen. Naast de inzet en bijdrage van de bezoekers bestaat het Odensehuis dankzij veel vrijwilligers. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het langer zelfstandig blijven wonen en actief deelnemen aan het maatschappelijk leven van mensen met dementie en bieden contact en uitwisseling aan hun mantelzorgers.
De vrijwilligers vormen geen aparte groep, maar zijn als het ware medebezoekers. Wilt u graag uw steentje bijdrage in de ondersteuning van onze bezoekers, dan kunt u altijd binnenlopen om kennis te maken en in gesprek te gaan over de wederzijdse mogelijkheden.

Eigenschappen

Wij zijn op zoek naar mensen die zich kunnen vinden in de filosofie en werkwijze van het Odensehuis en denken een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van onze bezoekers. Dat kan variëren van het organiseren van een activiteit tot het gastvrouw/gastheerschap.

Locatie

Zierikzee

Werkdagen en -uren

Maandag, dinsdag en donderdag (in overleg uur per week)

Beschikbare plaatsen

2 plaatsen

Aanmelden