Online bijeenkomst "Sociale veiligheid in vrijwilligersorganisaties" dinsdag 19 oktober

Het leuke van vrijwilligerswerk is dat je elkaar vaak heel goed leert kennen: je deelt een passie voor de club, de vereniging of de goede zaak. En wie heeft er dan zin om over grensoverschrijdend gedrag na te denken? Immers: wij kennen elkaar al jaren!

Grensoverschrijdend gedrag wordt helaas vaak weggewuifd. Zelfs als we het zien gebeuren, ondernemen we vaak geen actie. 

We willen er liever niets van weten, maar we weten natuurlijk dat het gebeurt. Mensen worden uitgesloten, er worden kwetsende opmerkingen gemaakt, gediscrimineerd en we lezen allemaal de verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zal je maar gebeuren. Of je kind. Of je partner…..

Ook binnen vrijwilligersorganisaties gebeurt dit, soms zelfs zonder dat de dader zich er bewust van is dat de ander er last van heeft. 

Wij streven naar sociale veiligheid voor zowel vrijwilliger als deelnemer. Het idee van vrijwilligerswerk is immers het leveren van een maatschappelijke bijdrage, voor en door mensen.

Wij doen er alles aan om het te voorkomen, u ook? 

Wilt u advies krijgen over het vergroten van de veiligheid binnen uw organisatie? De bijeenkomst wordt aangeboden door Carin van der Hor van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Zij praat u graag bij over de acties die u kunt ondernemen. Het goede nieuws is ook dat u gratis hulp en ondersteuning kunt krijgen bij het op orde krijgen van het sociale veiligheidsbeleid van uw organisatie. 

Bent u er online bij op dinsdag 19 oktober van 19.30 tot 21.15 uur? In de voorlichting krijgt u handvatten mee over wat u kunt doen als het tóch gebeurt. De bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvangt u een instructie voor de installatie van Zoom op uw pc, tablet of smartphone en de link om deel te nemen.

Aanmelden

Let op! E-mailadres of telefoonnummer is verplicht in te vullen.

Het is mogelijk om uzelf aan te melden tot en met vrijdag 15 oktober 2021.

Velden met een * zijn verplicht.