Over ons

Vrijwilligerspunt Schouwen-Duiveland is er voor alle bewoners van Schouwen-Duiveland

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk of zoekt uw organisatie een vrijwilliger dan kunt u bij ons terecht.

Het Vrijwilligerspunt SD wil de samenleving versterken door kwalitatief sterk vrijwilligerswerk te promoten en (mede)mogelijk te maken.
Wij bieden ondersteuning en advies aan alle vrijwilligers en alle vrijwilligersorganisaties uit de verschillende sectoren zoals sport, welzijn, cultuur, zorg, ouderen, jeugd, enz 

 

Vrijwilligerswerk

Ruim zes miljoen mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. Onze hele samenleving profiteert daarvan. Vrijwilligerswerk is werk dat je doet zonder betaling en verplichting. Dat wil niet zeggen dat er niet op je wordt gerekend. Helemaal vrijblijvend is het dus niet.


Ook jij kunt aan de slag!
Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt het bijvoorbeeld voor één dag per week doen of zo af en toe. Van één korte klus of een maatje worden voor een jaar. Alleen of samen met collega's en vrienden. Honderden grote en kleine taken en klussen vallen onder vrijwilligerswerk. Voor iedereen is er passend en interessant vrijwilligerswerk. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan ongeacht zijn werk en opleiding als vrijwilliger aan de slag. Jij dus ook! 

Vrijwilligerswerk heeft je veel te bieden. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je iets voor ze doet. Een vrijwilliger staat midden in de samenleving en doet veel sociale contacten op. Natuurlijk telt ook de (werk)ervaring. En het vrijwilligerswerk geeft je ook de mogelijkheid om je, naast je dagelijkse leven, op andere gebieden te ontwikkelen. Op gebieden die je interesse hebben. Die je voldoening geven. Die je inspireren. Je bewijst dus ook jezelf een dienst door vrijwilligerswerk te doen! Er zijn genoeg mensen zoals jij. Iedereen wil toch wel iets doen? De vraag is alleen wat? Voor wie? En waar? Wil je meer weten, bel 0111-453444 ). Natuurlijk kun je ook alvast een kijkje nemen in onze vacaturebank.


 

SMWO

VrijwilligerspuntSD is een onderdeel van SMWO Welzijn Schouwen-Duiveland, Stichting Maatschappelijk Werk & Welzijn Oosterschelderegio. SMWO is een brede welzijnsorganisatie, die diensten aanbiedt op het gebied van welzijn, sport en maatschappelijk werk.

SMWO staat voor een inclusieve samenleving, waar iedereen mee kan doen. We gaan uit van de eigen kracht van mensen, we verbinden de kwetsbare en krachtige burgers met elkaar en gaan uit van het probleemoplossend vermogen van de burgers in wijken en dorpen. We zijn faciliterend, ondersteunend, verbindend en prikkelen om talenten aan te boren en sociale netwerken te bouwen. Door de unieke combinatie van welzijn en maatschappelijk werk kan SMWO zowel collectieve ondersteuning als individuele bieden.

 

 

SMWO is op meerdere terreinen actief:

  • algemeen maatschappelijk werk
  • leefbaarheid
  • jeugd en jongerenwerk
  • opbouwwerk
  • mantelzorgondersteuning
  • vrijwillige thuiszorg
  • ouderenwerk
  • sport en bewegen

 

Bekijk ons volledige aanbod op onze website WelzijnSD.nl

 

Medewerkers vrijwilligerspunt SD

Sandra Engel

s.engel@smwo.nl

 

medewerker vrijwilligers vacaturebank

 

 

 

 

 

 

Wilma Jansen

w.jansen@smwo.nl

 

medewerker vrijwillige thuiszorg